Preventie

Hoe voorkomt u gebitsproblemen?

De belangrijkste voorwaarden om gebitsproblemen te voorkomen zijn: goed poetsen, gezonde voeding en niet roken. Wij adviseren u om tweemaal per dag twee tot drie minuten te poetsen, liefst met een elektrische tandenborstel en met een fluoridehoudende tandpasta. Daarnaast is het belangrijk om de ruimte tussen de tanden en kiezen eenmaal per dag schoon te maken met flossdraad, tandenstokers of ragertjes.

Voor de gezondheid van uw gebit kunt u in feite dezelfde richtlijnen aanhouden als voor uw gezondheid in het algemeen. Suiker is de grote boosdoener bij het ontstaan van gaatjes en zuren veroorzaken erosie (het oplossen van het glazuur). Daardoor slijt uw gebit en kunnen er klachten ontstaan.

Roken zorgt er niet alleen voor dat tanden en kiezen verkleuren, u heeft ook minder smaak van uw eten en een slechte adem. Het kan bovendien ontstekingen veroorzaken aan het tandvlees en het kaakbot. Het is een belangrijke oorzaak voor het ontstaan van allerlei ziektes, zoals kanker, o.a. mondkanker.

Hoe helpen wij u bij het voorkomen van gebitsproblemen?

Bij de zorg voor uw gebit wordt u ondersteund door onze tandarts, mondhygiënist en preventieassistent. Daarom is het belangrijk om uw gebit elk halfjaar door ons te laten controleren. De tandarts bekijkt dan de gezondheid van uw gebit en tandvlees. Eenmaal in de twee/drie jaar maakt hij tandfoto’s (bitewings), onder andere om gaatjes te kunnen ontdekken voordat ze problemen veroorzaken. Uiteraard halen we zo nodig tandsteen weg en adviseren we u over het gezond houden van uw gebit en tandvlees.

Patiënt worden

Zoekt u een nieuwe tandarts? Schrijf u meteen in als patiënt.